Carlos trzymaj wyjaśnienie mości nam panującego :/
Albert MAJΟR 22 mar 2023, 11:03 ![]()
- Carlos nie był zwykłym Subskrybentem ale od prawie 2 lat miał wyjątkowy status „Honorowego Członka Longterm” jaki mu z wielką przyjemnością przyznaliśmy w podziękowaniu za jego wybitne osiągnięcia w rozwoju społeczności portalu Longterm za co do dziś jesteśmy bardzo wdzięczni. Podobny status ma kilku innych użytkowników i dzięki niemu mają dożywotni dostęp do forum i naszych materiałów
- Posiadanie rzeczonego statusu „Honorowego Członka Longterm” absolutnie nie zwalnia z przestrzegania regulaminu naszego forum! Z przykrością informujemy, że Carlos złamał w sposób rażący pkt. 6 regulaminu, mówiący o zakazie „Oferowania jakichkolwiek produktów i usług” innymi słowy złamany został przez niego zakaz wykorzystywania Forum VIP do oferowania innym Klientom korzystającym z Forum VIP jakichkolwiek produktów czy usług.
- Carlos zamieścił wpis w którym ewidentnie ogłasza możliwość założenia zarządzanego przez siebie funduszu inwestycyjnego, podając nawet dwa warianty – ASI (Alternatywna Spółka Inwestycyjna) lub FIZ w ramach TFI, nakreślając dodatkowo uproszczony biznes plan obu wariantów potencjalnej działalności zarobkowej z której czerpał by korzyści majątkowe. Wspomniał o cytuję: „żeby nie było, trzeba by uzbierać tak ok. 50 mln na FIZ lub 10 mln na ASI aby to się spinało kosztowo, powiedzmy że ja wyłożę 5-6 mln a resztę musielibyście sami wyłożyć”. Dalej Carlos sugeruję, że potrzeba by było 450 osób które wyłożyłyby po 100 tys. zł aby założyć FIZ lub 50 osób, które wpłaciłyby po 100 tys. zł aby otworzyć ASI.
- Carlos zdawał sobie doskonale sprawę, że działalność reklamowa i takie inicjatywy biznesowe jakie podjął w swoim rzeczonym wpisie są niedopuszczalne na naszym forum i że jesteśmy na to bardzo uczuleni a pomimo to zdecydował się to uczynić, łamiąc nasz regulamin i to pomimo tego, że kiedyś z nim rozmawiałem telefonicznie i przed tym przestrzegałem. Tym bardziej dziwi nas cyniczna wypowiedź Carlosa w rzeczonym wpisie w którym zaznacza że ja bym się musiał na to zgodzić. Carlos zna numer mojego telefonu, posiada również mój adres email, więc mógł zapytać się mnie osobiście zanim zamieścił swój wpis.
- Wszyscy pozostali Honorowi Członkowie Longterm rozumieją i szanują nasze zasady i nigdy nie było podobnym z nimi problemów. Jesteśmy z tego powodu bardzo rozczarowani i zasmuceni, podkreślając, że nasza decyzja nie była wcale łatwa ani przyjemna.
Nie mieliśmy osobistego konfliktu z Carlosem ale nie możemy dopuścić aby ktokolwiek łamał nasz regulamin, nawet jeśli jest zasłużonym członkiem naszej społeczności. Nie możemy dopuścić aby jakikolwiek użytkownik Forum VIP posiadał specjalne przywileje na które my byśmy przymykali oko lub milcząco przywalali..
![]()