Poważnie? Przez to ma spadać? Sprzedaż CAC PV nie jest niczym innym jak kontynuacją inwestycji z końca 2014 roku. NVV kupił CAC za 1,35mln, nabył przez ponad 6 lat jego posiadania doświadczenia (jako ludzie), zarobił i zarobi dodatkowo na sprzedaży niejako za swój wkład w rozwój spółki. Najwyraźniej zarząd stwierdził, że większość potencjału spółki stanowią ich pracownicy, a sprzedaż CAC PV da im dodatkowe środki i pozwoli jednocześnie zachować know-how. Ja w tym roku wykonałem podobny ruch. Po pięciu latach posiadania malucha (na początku, jako samochodu pierwszej potrzeby) sprzedałem go 80% drożej niż kupiłem. W międzyczasie samochód zarobił dla mnie równowartość swojej pierwotnej ceny w drodze wynajmu na plany filmowe. Razem to +180%, które niemalże w całości pokrywa koszty ubezpieczenia i napraw. Praktycznie, jedyny koszt jaki poniosłem to paliwo, ale tego nie unikniemy. Sumują koszt paliwa i cenę sprzedaży.., jeździłem za darmo.
Sprzedaż CAC PV to nie tylko koniec pewnego rozdziału NVV, ale też początek nowego. Moim zdaniem jeszcze lepszego. A spadki, to zwykłe odbieranie papieru słabym rączkom. Wszyscy chcą zysków ale niektórym brakuje cierpliwości. Te spadki realizują się na śmiesznych obrotach, transakcjami po 20, 40, 50 akcji. To żaden argument.