Słowa Prezesa:
"Chciałbym zaanonsować jedną ważną rzecz - niestety jeszcze nie mogę się podzielić detalami - natomiast budujemy nowy produkt, który myślę, że bardzo mocno zamiesza na rynku detalicznych banków w Polsce. Jesteśmy po rozmowach z poszczególnymi bankami (...), które są bardzo zainteresowane" - powiedział na konferencji prezes Sławomir Soszyński.
"Dodatkowo, jeszcze w tym tygodniu będziemy podpisywać umowę dotyczącą produktu LiveBank dla jednego z czołowych banków w Polsce. Nie mogę jeszcze zdradzić co to za klient, ale jesteśmy już na finalizacji" - dodał.
Podał, że jeśli chodzi o klientów, Ailleron jest w bardzo dużej ilości przetargów, które trwają średnio pomiędzy 6 a 12 miesięcy.
"Jesteśmy także w procesie podpisywania kompleksowej umowy z jednym z europejskich banków na dostarczenie specjalistycznych usług - będzie to miks usług - typu albo managed service, albo body leasing. (...) Jesteśmy też na finale jednego z kluczowych wdrożeń w branży leasingowej" - powiedział prezes.
"Jak wspomniałem – szczególnie po stronie FinTech – w najbliższym czasie planujemy położyć większy nacisk na rynek polski. Trzeba uczciwie przyznać, że Ailleron wciąż pozostaje marką stosunkowo mało rozpoznawalną w naszym kraju, kojarzoną wyłącznie z jednym produktem. Dlatego zamierzamy zintensyfikować działania w obszarze marketingu B2B, co – mamy nadzieję – przełoży się na wzrost sprzedaży" – powiedział.
"Finalizujemy przegląd opcji strategicznych jednej z naszych spółek w ramach grupy Ailleron. Nie mogę podzielić się jeszcze wnioskami - jest na to za wcześnie. Chcemy też spojrzeć na kwartalne wyniki finansowe" - powiedział PAP Biznes prezes Sławomir Soszyński.
Prezes wskazał, że grupa Ailleron planuje kontynuację dotychczasowej ścieżki rozwoju organicznego, ale przygląda się również potencjalnym akwizycjom – tu się nic nie zmienia.
"Po moim relatywnie niedawnym dołączeniu do grupy Ailleron nie planujemy rewolucji strategicznej. Przynajmniej nie na tym etapie. Raczej stawiam na ewolucję. Zależy mi na tym, aby położyć większy nacisk na rozwój segmentu FinTech, wzbogacaniu istniejących i wprowadzaniu nowych produktów oraz usług do naszej oferty" - powiedział.
Czyli można mówić co się chce, papier wszystko może przyjąć.
Przełożenie słów - zero realizacji, zero umów, zero komunikacji z rynkiem, tylko marzenia i plany z kosmosu a w portfelu się zgadza.
Bagno i metr mułu, myślę że rynek to zweryfikuje.