Tak jest fajnie. Mniejsze obroty a taki zysk to szacun. Realia biznesowe w kraju raczej się pogorszyły a nie polepszyły a tutaj mamy skok duży. Ja czekam na III Q jak utrzymają trend to znaczy że jest nowa jakość. Kiedyś bawiłem się na tej spółce i dobrze zarabiałem. Potem coś stali w miejscu ale po postach tutaj rozumiem że przeszli jakąś restrukturyzację i przemianę która polegała m.in. na pozbyciu się w TRR i w spółce zależnej z PŁOCKA złodziei. Po wynikach widać że im to wychodzi. No niestety to nie tylko realia w tych 2 spółkach ale bolączka całego kraju. Kradną wszyscy na potęgę. Jest jakieś ciche przyzwolenie na takie działania i duża część pracowników tego nie napiętnuje. Pamiętam tą spółkę jak startowała parę lat temu na NC. Teraz to organizm dużo większy więc pewnie za szybko rośli i nie przypilnowali sobie w tym rozwoju żeby się związać z ludźmi uczciwymi a jak tu piszą inni trafili na złodziei. No cóż jak się idzie do góry to trzeba mieć twarde dłonie i ostre zęby. Czym wyżej tym zarządzający muszą mieć jeszcze bardziej oczy i uszy w du...pie. Jak świat światem złodzieje zawsze będą. W branży niedługo będą upadłości dużych bo tak musi być. Już ten czas. Takie spółki - bo to nie jedyna - mają szanse na przejęcie dużej części tych robót budowlanych które nie będą mogły realizować te duże które są już teraz na etapie "ZOMBI spółek" Czyli jeszcze chodzą ale już gniją. Brawo tak ale zobaczymy co dajej. Ja przez sentyment przeszłych dobrych zarobków na tym papierze trzymam kciuki. ;-)