Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,26 zł , zmiana od tamtej pory: -74,34%

Re: Brak szacunku...

Dnia 2018-04-06 o godz. 11:59 ~realista napisał(a):
> Sympatyk podziwiam Twój optymizm, jasne zawsze znajdzie się jakiś zniechęcony co sypie, pytanie tylko dlaczego nie ma popytu, bo jednak perpektywa 1 msc do rozpoczęcia badan jest bardzo kuszaca a mimo to kurs caly czas się osuwa, o co wiec chodzi? widziałem wypowiedz koordynatora badan prof. Wysockiego - on mowil o tym badaniu jak o czymsc przełomowym w tej chrobie TNBC, wiec gdzie jest drugie dno?? jestem ponad 10 lat na giełdzie i rozne rzeczy widziałem ale jednego jestem pewien - jeżeli jest bardzo dobry produkt tanio wyceniany to popyt zawsze jest.

Ja tutaj widzę brak zaufania do leku, obawę przed jego stutecznością i odległy okres jego wprowadzenia na rynek. Wszyscy uważali, że po wzroście akcji do 8 zł nadejdą wspaniałe informacje o leku, badaniach i dystrybucji STREAMWAY-a i to spowoduje następne wzrosty do 10 - 15 zł. Informacje które nadeszły w tamtym czasie utwierdziły w przekonaniu że być może coś będzie, ale jest to odległe. Weszły nowe akcje po cenie dalekiej od oczekiwanej i to ogólnie spowodowało spadek pociągając cenę w dół.
Obecne, nawet dobre informacje nie dają już mocy napędowej. Do tego doszły różne mniej lub bardziej niepokojące informacje o giełdach w kraju i na świecie.
Nie każdy chce czekać rok, czy dwa z zamrożonym kapitałem i nie każdy chce w to wchodzić. Raczej obserwować i wejść w odpowiednim czasie. Pamiętam, że były takie okresy na GLG kiedy tygodniami nie było żadnego obrotu akcjami.

Co do samego leku, to ja uważam, że to strzał w dziesiątkę. Jest wiele leków na świecie znanych od dziesiątków lat, a obecnie zmodyfikowanych i "oczyszczonych", stosowanych w terapiach kombinowanych wielolekowych np. w terapiach przeciwwirusowych czy onkologicznych które sprawdzają się wyśmienicie i skutecznie leczą.
Dlatego trzymam i czekam.

pozdro.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GLGPHARMA -1,02% 0,58 2019-06-03 15:53:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.