Iggy był idealny moment na krypto jak zatwierdzono ETF na BTC, a później Ethereum. Wtedy kurs BTC oscylował w granicach 42 - 45 tys.$, a później była wygrana Trumpa.
Pisałem na forum, że krypto pójdzie w górę po wygraniu wyborów. Trump obiecywał w kampanii, że rząd USA skupi w ciągu 20 lat 1 mln BTC (szczerze w to wątpię).
Oczywiście, to była obietnica na potrzeby prowadzonej kampanii. Co nie zmienia faktu, że pomogło to BTC wybić nowe ATH powyżej 104 tys. $.
Przyjaciel Trumpa, Elon ma teraz wolną rękę i może bez przeszkód promować na platformie X rynek krypto bez obaw o zarzuty ze strony SEC.
Z resztą często robi wstawki promujące Dogecoina.
Iggy jak chcesz inwestować w krypto to teraz najlepiej poczekać na mocniejszą korektę. Myślę, że coś takiego niebawem się wydarzy.
Kilka dni temu Google ogłosiło stworzenie procesora kwantowego "Willow", który zostanie wykorzystany do budowy komputera kwantowego. Jako, że BTC, kryptowaluty działają w oparciu o kryptografię to stworzenie komputera kwantowego stanowi istotne ryzyko do łamania zabezpieczeń kryptograficznych - kryptowalut, bankowości itp.
Pod to niebawem może być korekta na krypto.
Sam byłem przeciwnikiem inwestowania w kryptowaluty, ale myślę że za jakiś czas przyjdzie czas na dywersyfikację i jakąś cześć środków powędruje na ten rynek.