Dnia 2021-05-19 o godz. 11:31 ~Dociekliwy napisał(a):
> Dnia 2021-05-18 o godz. 19:56 ~Xyz napisał(a):
> > Myślisz, że pójdzie wreszcie do góry?
>
> Nie mam teraz czasu na analizę, czy coś się nie zmieniło ale o ile pamiętam wcześniejsza to wychodziło mi wsparcie właśnie w okolicy 3,70. Moze jeszcze parę groszy się wahnąc w fół bo ta fala spadkowa jest prawie identyczna z tą z końca 2020 r. a tamta była ciut dłuższa , ale nie wiem czy wtedy by nie przebiło linii wsparcia co mogłoby być sygnałem do dalszych spadków. Przyjrzyj się uważnie wykresowi i wykresowi EUR/USD. Na tym drugim zanosi się na spadki a to oznacza wzrost USD/PLN . Wieczorem przeanalizuję i napiszę co myślę ...
Spojrzałem jeszcze raz i potwierdziło się wsparcie na 3,70 .Na kursie EUR/USD powinny teraz być spadki do linii trendu wieloletniego która przedtem była oporem a teraz wsparcie a to oznacza wzrost kursu USD , chyba ze w makroekonomii będą jakieś czynniki które zaburzą obraz z analizy wykresów ....Takie jest moje zdanie , ostatnio nie pomyliłem się co do szczytu to może i nie pomylę się co do dołka ale Xyz kieruj się własnym rozumem a nie moimi przemyśleniami. Poza Dolarowym Specem nie ma ludzi nieomylnych... :-))) więc i ja mogę się mylić ....