Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: BG zysk a reszta NC

Mogę ci powiedziec, że każdą spółkę rozpatruję osobno. Inaczaj jest z wielkimi, inaczej jest z takimi spółkami jak alkal. Alkalowi nawet krysys nie przeszkodził dynamicznie się rozwijac. Poza tym kiedy kupowac akcje, jak nie wtedy gdy są w niełasce. Analitycy źle piszą o branży, a moim zdaniem to dobrze wróży. należy wypatrywac końca trendu spadkowego na budownictwie. kiedy to będzie to nie wiadomo, za kilka/ kilkanaście tygodni/miesięcy może okazac się że te lato nie było takie złe. Mam znajomych pracujących w małych i średnich firmach- mówią oni że jest pełno zamówień i nie wyrabiają się. Rozmawiałem z jednym z panów prezesów z Alkala i powiedział,że już na ten rok ma pełno zamówień, więcej nie ma mocy przerobowych. Myślę, że budownictwo niszowe będzie hitem w tym roku, a po letnich wynikach ludzie rzucą się skupowac akcje firm budowlanych (PRZYNAJMNIEJ TYCH MAŁAYCH I ŚREDNICH). Owszem wydaje się, że duże firmy reagują z opóźnieniem na zmiany, małe są bardziej elastyczne. A fachowcy nie wyjadą, bo dobrym fachowcom tu będą w stanie dobrze płacic. Jak budowałem dom to mi tak mówili, że to im się po prostu nie opłaca, rozłaka z rodziną itp. dobrzy fachowcy tu mają zachód, przy polskich cenach utrzymania (teraz koszty utrzymania chyba się trochę wyrównują, ale nadal to nie jest łatwa decyzja czy wyjechac). dochodzi do tego też sam fakt traktowania Polaków przez Niemców. Nikt nie lubi byc traktowany z góry. Kilka lat temu mieli wyjachac informatycy, chyba nie wyjechali. Jak będzie zobaczymy.
Kiedy rynek drży ty kupuj, a kiedy rynek jest w euforii to zastanów się czy sprzedac.
pozdr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.