@axn - Spółka jest istotnie niedowartościowana, to się zgadzamy. Wyniki za 4q też uważam że będą najlepsze, ale to będzie wiadomym dopiero pod koniec marca z wypuszczeniem raportu rocznego.
Wyjaśnij mi jednak proszę jednak Twoje szacunki jeśli chodzi o bioelektrownie. Nie jestem ekspertem ale jak rozmawiałem z jedną osobą która ma jako takie pojęcie, to wygląda na to że oni nie mają wielkich mocy (tam zapewne większa cześć będzie służyła produkcji ciepła a nie produkcji prądu) a w konsekwencji duża cześć będzie szła na potrzeby własne (oczywiście to też jest oszczędność). Nie znam się na tym dlatego chętnie usłyszę Twoją opinię. Sama biolelekrowania jest ponadto tylko 50% AGL. Spółka nie podała wartości tej inwestycji (albo ja się tego nie dopatrzyłem). W mojej ocenie zysk z tego przypadający AGL to będzie coś koło 0,5 mln euro rocznie i tyle. Mam nadzieję że się mylę, ale bardziej obstawiam dobre zbiory (północ Ukrainy nie była aż tak dotknięta suszą) oraz większą marżę z przetwórstwa. Oczywiście, zmiana kursu hrywny negatywnie (księgowo) wpłynie na wyniki za 3Q, ale fakt, iż już zakończyli inwestycję powinien spowodować znaczny napływ gotówki i tego jestem najbardziej ciekaw - poczekamy, zobaczymy.