Kluczowe dlaczego tamten wątek zniknął i to na mich oczach gdy wpisałem info o protoplaście będącym już w produkcji ładnych parę lat przed triggo?
Nie wiem co takiego wrażliwego napisałem ?
- wątek militarny,
- historię polskiej elektromobilności
- czy właśnie rozważania o próbnej serii triggo, która miała być zrealizowana w zakładach w Nysie ?
Nigdy nie uzyskałem potwierdzenia o dostępności do wglądu tej serii /podobno było 10-20szt / - próbowałem dotrzeć do Nysy gdy był planowany okres zakończenia/realizacji tej serii, ale co ciekawsze także w siedzibie w Łomiankach zawsze się "urywała" rozmowa gdy o te auta pytałem /ściema, że nie ma ich na placu, bo w homologacji, transporcie, testach, na targach, w demonstracji u potencjalnych kontrahentów.../.
Oznaczałoby to, że mieli ok 3-5 szt z pierwszej własnej produkcji prototypów + seria próbnej serii 10-20 szt !!!
Jedynie udało mi się namierzyć zaplecze magazynowe pierwszej polskiej firmy trójkołowych elektryków. Występowały pod nazwą SAM.
Chętnie bym połączył siły w namierzeniu informacji jak i sprzętu wytworzonego podczas "prosperity" firmy.