Wszystko się sprzedaje na pniu nie wątpiłem nawet że się nie sprzeda .Problem opisała prasa Zielony bo trzeba chodzić pieszo bo brak parkingu żeby podjechać pod blok samochodem lub przyjąć gości to nie ja mam problem tylko okoliczni mieszkańcy mieli wątpliwości dlaczego daje się takie pozwolenia a potem całe osiedle ma problemy z parkowaniem ..Problemem obecnie nie jest znaleźć kupca tylko co sprzedać . .Przecież wyraźnie napisał dzienikarz sprzedają lokale bez dziury w ziemi tylko ogrodzony teren .
Po podpisaniu przez Atal w 2021 umów razem z rezerwacyjnymi na ponad 5 tys lokali oferta skurczyła się do historycznych minimów 635 lokali
https://rynekpierwotny.pl/deweloperzy/atal-sa-1084/a
inwestorzy sądzą że brak chętnych spowoduje mniejsze dochody i developerka stanie Ci którzy nie sprzedawali i nie bili rekordy w 2021 mogą mieć problem ale Atal będzie teraz księgował przez 2 lata ogromne zyski Co piąte mieszkanie w2021 zostało sprzedane do PRS a oni mają kredyty wEuro i dalej kupują razem z całymi developerami hurtowo Różnica między Atalem i Marvipolem jest taka że Atal mając najwyższą ofertę na rynku nie sprzedawał
w 2020 przy niskiej marzy i został z niesprzedana oferta na 2021 nie bił rekordów a zeszedł dopiero z tej oferty przy najwyższych cenach w 2021 i sprzedał 5 tys a Marvipol nie wykorzystał bo sprzedał cała ofertę w 2020 roku nie dość że hurtowo więc przy niższej marzy to jeszcze przy cenach o 15/% bo takie były ceny .Dla mnie 20% dywidendy w Atalu to więcej niż 10% w Marvipolu Ale widocznie dla innych to to tyle samo