Dnia 2020-05-16 o godz. 14:13 ~abc napisał(a):
> https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/po-rozpoczeciu-produkcji-va-banque-wplywy-astro-wzrosly-o-63-proc-a-wynik-netto-o-325-tys-zl
abc zmienił się płatnik to i są konkretne wyniki :) poważniej to też o byłym płatniku w innym watku za chwilę ale krótko bo zastanawiam się nad sensem dalszego pisania tym bardzie jak mówiłem mam trochę innepracy. Skoro o wynikach jednak jeszcze to tak ktoś już podawał główne dane z Raportu czyli rachunek z/s do tego częśc wskażników skokowej rentowności . Dwie uwagi zawsze powinno się przejrzeć wszystkie pozycje bilansowe i wskażnikowe Co nam daje, tak jak wielu na bankierze przy Raportach innych spółek naganiają, że Spółka miała strzelam brutto 200 mln zł zysku !!! no i ok tyle że rok wcześniej miala 400 mln zł i to netto bo i oczywiście tu mamy różnicę,
Kolejny Raport przed nami tym razem roczny. I niby mamy już przecież dane za IVq 2019 ale pewne elementy nie są widoczne jeszcze, Mamy na razie np w jednej pozycji mega skok coś dla run run foresta :) r/r +1930.43% (zysk ze sprzedaży) super EBIT też to wszystko już widać. Druga uwaga powiązana jest z tym co wyżej.
Trzeba również patrzeć jak poszczególne dane wskaźniki nie tylko r/r sie przedstawiają ale też jaką mają tendencją w ujęciu k/k by nie być zaskczonym dopiero po roku. Jak wygląda to po ostatnim Raporcie Astro wiem nawet kto sobie przeklął :) Nie pamietam ktoś pisał o jakimś skoku w nadprzestrzeń :) i tak
rentowność z kapitału k/k +1473.08%
rentownośc aktywów k/k +1460.00%
marża zysku netto k/k +1281.54%
marża zysku brutto k/k +3914.29
Na koniec abc w którymś wątku upierałeś się, że dalej jest trend spadkowy A często to też jest właśnie błędem popełnianym przez inwestorów kilka sesji spadkowy lub wzrostowych i już ogłaszają zmiany trendu
No tak nie jest Panowie na to potrzeba czasu i wielu sesji potwierdzających lub zaprzeczających zmianom kierunku trendu. Wybicie po kilku sesjach może przecież okazać się fałszywe. Tu tak jak pisałem połowa lutego mieliśmy zainicjowaną zmianę trendu opisałem to dokładnie już nie wiem gdzie :) ktoś może podac linka tu Minęło dokładnie trzy miesiące i po tym dopiero czasie możemy się przekonać czy mamy czy nie zmianę trendu To mamy czy nie? no mamy https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-trendy/ASTRO