Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,38 zł , zmiana od tamtej pory: 0,37%

Re: Arkusz sprzedaży do 10 zł

A przecież do czasu uzyskania kredytu budowlanego na RT i PS trzeba będzie pokryć 20% inwestycji z własnej kieszeni. To kilkadziesiąt milionów złotych, których w kasie nie ma. Czy będą zatem pieniądze dla akcjonariuszy? Moim zdaniem nie będzie. A czy będą miliony dla harujących w pocie czoła członków zarządu? Ja uważam, że się znajda, tak jak znajdywały się do tej pory. I tak lecą lata, zarząd się pasie i tuczy, obligatariusze tez nie mogą narzekać, a akcjonariusze coraz bardziej chudną, to znaczy wartość ich akcji. Czy to nieudolność zarządu sprawia, że majątek spółki się kurczy, a akcja kosztuje coraz mnie? A może tak ma właśnie być i na koniec w kasie nie będzie ani grosza, a portfelach niektórych akcjonariuszy będą miliony złotych właśnie z kasy spółki?
Taka jest moja spekulacja.:)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BBIDEV 0,00% 5,40 2025-12-23 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.