Ktoś pisał ostatnio o zleceniach kupuj typu iceberg. Zgłębiłem temat u sztucznej inteligencji i potwierdziła sporo prawdopodobnych tego typu zrealizowanych zleceń od początku maja. Oczywiście nie ma co temu wierzyć na 100% ale jeśli SI widzi pewne schematy pasujące do wzoru, a tutaj wzór jest dość oczywisty i prosty to myślę, że dość dobrze to odczytała. Wygląda to na cichą akumulację, co ja też jestem skłonny podejrzewać. Obserwuję tez regularnie strukturę akcjonariatu. Końcem marca były aktualizacje kwartalne. Warto rzucić okiem - wsztstko to są dostępne informacje ale bardziej ciekawi mnie potencjalna najbliższą zmiana akcjonariatu - najbliższe miesiące. Jeśli pojawią się zwiększone pozycje np funduszy to się dowiemy kto prawdopodobnie teraz akumulował. Na pewno nie ma teraz gwałtownych ruchów, rzutów dużych pakietów, etc. Jest spokojnie oraz jest zniechęcenie ludzi a to są dla mnie przy dobrych z potencjałem 2 bardzo ważne sygnały. W przeciwieństwie do spółek o których jest głośno i są wysoko. Ale to tak bardziej psychologicznie. Ja nadal akumuluje. Jeśli trwale przebijemy opór na 42-43zł to następny powinien być gdzieś 46-50zł. Formacja podwójnego dna na zarówno D1 jak i W1 jest bardzo mocno potwierdzona. Jakiekolwiek próby zaprzeczenia zostały pozbawione nadzieji. Wygląda to tak jakby taniej niż 40zł juz nikt nie chciał oddawać a chcących kupić akcje przed końcem czerwca przybywalo z każdym dniem.