Kółka na CDR robię od okolic 104 zł. Obecną pozycję otworzyłem po 230,5 zł i dobrałem po 228,4 zł. Do tego trochę banków i energetyki, więc nie siedzę tylko w jednej spółce.
Fundamenty CD Projektu pozostają bardzo solidne. Spółka w Q1 2026 wypracowała 191 mln zł przychodów i 106 mln zł zysku netto, a jednocześnie utrzymuje bardzo mocny bilans bez zadłużenia.
Dodatkowo działa program motywacyjny zarządu oparty na ambitnych celach zysków netto liczonych w miliardach złotych na lata 2026–2029, więc kierownictwo ma silną motywację do zwiększania wartości spółki dla akcjonariuszy.
Przed nami również konkretne katalizatory: rozwój The Witcher 4, prace nad Cyberpunk 2, Project Sirius oraz nowy duży dodatek do The Witcher 3: Wild Hunt planowany na 2027 r.
Jeśli Trump zakończy obecny cyrk wokół Iranu i poprawi się sentyment do rynków, to nie zdziwi mnie ruch WIG20 o 5–6% w kilka sesji. W takim otoczeniu i przy obecnych fundamentach trudno mi uwierzyć, że CD Projekt na dłużej zostanie w rejonie 230 zł. Oczywiście rynek może jeszcze chwilowo postraszyć, ale średnioterminowo widzę tu znacznie większy potencjał wzrostu niż ryzyko.
Nawet jak spadnie jeszcze do 220 to co to zmieni w perspektywie kolejnych miesięcy?