Też pograłem, chociaż nie spodziewam się aby dużo ludzi grało co oglądało nagrania bo to jest dokładnie to samo. Z tego właśnie względu teraz jest mały peak. Peak na Steam Fest będzie bo tam zagrają ludzie, którzy nigdy jeszcze nie słyszeli o Unholy. Teraz grają głównie ci co mają już grę na wl.
Dla mnie jakość zmiata wszystko w co grałem z polskiego indiedev z layers of fearem włącznie. Jest to specyficzny klimat, tak jak Layers of Fear. Ludzie są nieogarnięci nie wiedzą w co inwestują porównując grę do w ogóle innej półki czy gatunku.
Grafika - 10/10
Design i reżyseria - 9/10
Groza - na razie trudno powiedzieć, bo demo krótkie ale myślę 7/10(brakuje dźwięków, takich wstawek muzycznych typowych dla horroru)
Klimat - 8/10 (brakuje muzyki/dźwięków) reszta jest super
Sterowanie - 7/10 (czułość muszą dać wyższą)
Design 2d - 10/10 - Keyart i grafiki promocyjne to top, poziom wyżej nawet od Bloobera.
Czego jeszcze nie wiemy
a) Czy Youtuberzy klikalni najbardziej (czytaj robiący z siebie deb...) chwycą to (trudno powiedzieć na ile jest tutaj możliwości do ekspresji dla content creatorów). Dość ważne dla zasięgów przed premierą, bo gry artystyczne, fabularne/przygodowe z fabułą się mało oglądają przed premierowo szczególnie indie
b) Czy załatwią premierowy zwiastun exclusive na IGN
c) Czy na kanałach 500 games będą najważniejsze wrzutki (np. trailer launchowy)
d) Czy gra będzie miała zakończenie z wyjściem na możliwe dlc/drugą część
e) Kiedy wskoczy na popular upcoming
f) Czy filmy promocyjne będą mocne na google/fb
g) Czy będzie płatna promocja na youtube
h) Czy nie zawalą tłumaczeń z czego najwięcej ostatnio jest negatywów
j) Czy serwisy tematyczne z zasięgami chwycą np. BloodyDisguisting
Gdyby to była spółka jak Bloober przed LoF2 to bym się bał (tam zrzuciłem przed premierą), było drogo. Ale kurna 15-30mln kap haha ;) To nawet nie jest ryzyko aby zostać na samą premierę, bo w cenie nie ma nic. Najgorsze bankrutujące spółki mają niewiele mniej a niektóre nawet 4x wyższy kap. To że spekuła jest tutaj to było wiadome, że będą bujać, bo to zawsze jest potrzebne ostatecznie do wysokich wzrostów, wcześniej czy później. Madmin dla porównania przed premierą miał 70mln kap. Teraz 50mln kap także hmm :)