Dnia 2023-03-30 o godz. 11:21 ~XTB napisał(a):
> Spoko przypomnę się, jeśli znowu byłoby dzisiaj na czerwono po wczorajszych spadkach to już faktycznie masakra. Jak na razie 50gr na akcji od dzisiejszego szczytu wiem, że jak masz 100-300 akcji to nie robi to na Tobie wrażenia, ale pomyśl o inwestorach którzy maja po 10k akcji i są już od ATH 50 tysięcy złotych w plecy niezrealizowanego zysku
A dlaczego mam o nich myśleć czy oni myślą o mnie?
Chowasz się pod udawanym altruizmem. Co cię obchodzą inni i ich kasa? Rozumiem, że swojej nie masz bo z doświadczenia wiem, że tylko tacy interesują się "ile, skąd, jak zarobił..."?
Ci co mają duże ilości akcji o których piszesz, na pewno nie sugerują się wpisami twoimi czy moimi, tylko sami potrafią zadbać o swoje pieniądze.
W dzisiejszych czasach jest cięzko duże pieniądze pomnożyć, więc myślę, że wręcz na pewno widząc potencjał w XTB część ludzi z dużymi pieniędzmi kupiła akcje,a jest też część, która kupiła XTB bo spółka płaci dobre dywidendy.
Skup akcji tylko dodatkowo się przyczyni, ze akcji w obiegu będzie mniej, więc dywidenda przełoży się na mniejsza ilość akcji co tylko podniesie wysokość wypłaty na akcję.