Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,08 zł , zmiana od tamtej pory: 44,70%

Re: akcjonariusz może wnieść pozew

Szanowny Lechu i inni przeceniacie moje możliwości ..podejmując określone działania prawne czy to sam czy wspólnie z innymi też nie miałbym lepszych prawników niż GG bo wszystko związane jest z kosztami ....dlatego jeszcze raz ubolewam i nie wiem gdzie jest powód że ponad tysiąc akcjonariuszy mając możliwość przekazania 1,5 % z Pitu nie potrafi się zmobilizować przekonując rodzinę i znajomych do wpłat aby zapewnić wsparcie walczącym .Każdy nowy spór prawny jest długotrwały dlatego należy szukać możliwości ,okrągłego stołu i wspólnego szukania kompromisowego rozwiązania sporu ...Działania pozaprawne demonstracje ,aktywność na WZA czy konferencjach ma służyć chyba tak myślę wywarciu presji aby wspólnie usiąść do okrągłego stołu ...Czy druga strona sama dojrzeje do tego czy dostanie polecenie polityczne to nieistotne ...nawet pomimo różnic zdań w wielu kwestiach można wypracować kompromis w innych sprawach np wyplata co roku dywidendy ...teraz bezgotówkowo 1 darmowa akcja na 10 posiadanych a jw przyszłości gotówką ...w temacie wejścia do indeksów na początek bez sprzedaży akcji przez Orlen można zmienić regulamin GPW ze wsparciem Orlenu i innych zarządów spółek które tez tak zostały wykluczone i przywrócić je do wigu ...czy to coś zmieni bo dalej nie bylibyśmy w swig czy midwig ale zawsze ,myślę że może w innych kwestiach tez jakiś kompromis by się wypracowało ale potrzeba dobrej woli drugiej strony .Czy ona się pojawi zobaczymy

Skutecznie natrętny przyjaciel
Łk 11,5-13
Drzwi są już zamknięte i moje dzieci leżą ze mną w łóżku. Nie mogę wstać i dać tobie. Mówię wam: Chociażby nie wstał i nie dał z tego powodu, że jest jego przyjacielem, to z powodu natręctwa wstanie i da mu, ile potrzebuje.

Przypowieść o natrętnej wdowie
Sędzia to człowiek egoistyczny, który nie ma bojaźni wobec Boga i nie liczy się z ludźmi. Dba on tylko o własną wygodę i jest niewrażliwy na potrzeby i prośby innych. Wdowa zaś nie ma już męża i nie posiada pieniędzy aby wynająć adwokata czy kogoś, kto mógłby wpłynąć na sędziego, aby zajął się jej sprawą.
Dlatego zdecydowała się krzyczeć i wołać aby sędzia wymierzył jej sprawiedliwość, aby obronił ją przed jej przeciwnikiem. Prawdopodobnie przeciwnik ten zagarnął ziemię, która do niej należała i pozbawił ją środków do życia. Ta kobieta zdawała sobie sprawę, że sędzia nie zajmie się jej problemem i dlatego przychodziła i domagała się aby sędzia wymierzył jej sprawiedliwość i obronił ją przed jej przeciwnikiem. Czyniła to wiele razy, naprzykrzając się sędziemu. Wreszcie znużony jej natręctwem pozytywnie rozpatrzył jej sprawę. Uczynił tak nie dlatego, że współczuł tej kobiecie ale żeby uwolnić się od jej natręctwa. To co skłoniło go do działania w obronie wdowy, to natarczywość jej próśb.

Przy okazji w mojej wizji przyszłych ponadprzeciętnych zyskowi jedynie potrzebne są notowania GPW / wyniki spółki beda z kwartału na kwartał lepsze / a inne okoliczności mogą tylko to przyspieszyć lub opóźnić

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA 4,55% 17,48 2025-11-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.