Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,88 zł , zmiana od tamtej pory: -2,94%

Re: Akcje w ramach programu motywacyjnego

Dnia 2025-10-11 o godz. 18:23 ~Ddd napisał(a):
> Chyba ja nie przekonam Ciebie a ty mnie. Przy skupię akcje są zbierane za ich rzeczywista wartosc więc wszystko wychodzi na 0 dla akcjonariuszy. W przypadku rozdawania akcji za ułamek wartości kapitalizacja nie wzrasta proporcjonalnie do ilości akcji. Np. Niech rozsadza 200mln akcji po 0.1 to jak myślisz gdzie będzie kurs? Stracisz na tym czy zarobisz?

nie przez rzeczywista wartość a po kursie z x dnia. jak skupuja to piszą, że od x ceny do y ceny a w praktyce jak jest w danym dniu. wracając do 3r , praktycznie, póki nie zacznie ktoś tych akcji sprzedawać to nic sie nie zmienia. na 3r kurs ładnie zdołował playway bo wywalał duże ilości. jezeli w przyszłym tyg kurs wzrosnię o 10% i sprzedam to praktycznie zarobiłem, proste.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
3RGAMES 0,70% 0,86 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.