Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  59,20 zł , zmiana od tamtej pory: 85,81%

Re: abpl o co chodzi?

Kupiłem trochę po 57 zł, obecnie czekam. Tak swoją drogą, 2 dni temu Also Holding (jeden z głównych dystrybutorów, także na polskim rynku) pokazało ładne wyniki i kurs poszedł tam w te 2 dni o 10% w górę z i tak już wysokich poziomów (obecne C/Z Also to ok. 23-24 - AB - 8). Oczywiście Also to jakies 4-5 razy większa skala, niemniej widać ciągle duże niedowartościowanie AB wobec konkurencji. Sprawdzałem ich raport, jednak nie znalazłem info jak kształtowała się sprzedaż w Polsce, Czechach i na Słowacji, czyli tam gdzie działa AB. Tak czy inaczej, te rynki mają zwyczajowo wyższą dynamikę od zachodu.

Co do kursu AB, to niestety jest to spółka notowana na GPW czyli czarnej dziurze wszystkich giełd, gdzie światło słoneczne dociera z dużym opóźnieniem, jeśli w ogóle jest się w stanie przebić. Cóż zrobić, uroki polskiego zaścianka. Mimo to uważam, że prędzej czy później ruszy, może po wynikach półrocznych Asbisu? Zobaczymy. Spółka jest ciągle dość tania czy to w porównaniu do konkurencji, czy nawet z bilansu, np. w stosunku do jej aktywów obrotowych netto.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ABPL 0,68% 119,00 2026-01-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.