Widzę, że chociaż wydajesz się bardzo niemądry, to bardzo się starasz, więc odpowiem jeszcze raz na twoją wiadomość.
Ja nie mam szklanej kuli i nie wiem czy i ile Delko wzrośnie, ale uznałem, że warto włożyć część kapitału w tę spółkę. Spółka nie jest szanowana, co poniekąd ma podstawy, sam pisałem o tym wcześniej. Ale jednocześnie spółka osiąga bardzo dobre wyniki, co w dłuższym okresie statystycznie się broni (w przypadku Delko nie spekuluję, kupiłem papiery na dłuższy termin).
Ty natomiast wyglądasz mi na osobę, która straciła tutaj pieniądze i obrażona obrzydza innym spółkę naganiając przy okazji na Allegro. W tym czasie Allegro spadło znacznie z ponad 90 zł, a Delko urosło z poniżej 13 zł. Zarzuciłeś mi przy tym, że na pewno straciłem na sprzedanych kontraktach na Allegro. Jakbyś choć trochę myślał, to byś zauważył, że praktycznie nikt nie jest stratny na sprzedanych kontraktach na Allegro, bo od ich wprowadzenia kurs Allegro idzie systematycznie w dół. A Ty tę spółkę polecasz, chociaż i fundamentalnie i technicznie tam jest źle.
Nie wydajesz się mieć umiejętności trafnych analiz, więc może lepiej, żebyś zajął się czymś innym niż giełda póki wszystkiego nie straciłeś. To przyjacielska rada, nie bierz tego do siebie. Pozdrawiam.