Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  18,10 zł , zmiana od tamtej pory: -39,50%

Re: 8% przychodu za 2019...

Dnia 2020-04-28 o godz. 11:36 ~fanpli napisał(a):
> MM
> a czy, ty w ogóle masz akcje pli?
> poza tym, zrozumiałeś skąd strata za 4 kw?
> (...)

A coś ty taki nerwowy Buffecie? Kurs miał być już 100 a jest 18?
Zysk operacyjny roczny jak najbardziej ok, ale niestety to wszystko wypracowane w 2 i 3 kwartale, 4 kwartał to tylko 200 tysi zysku operacyjnego przy przychodzie 24 mln - kiepsko i spadek kw/kw bardzo duży. Tutaj rodzi się pytanie, czy ten drugi kwartał 2019 to tylko wypadek przy pracy?
Widać że koszty znów im się wymykają spod kontroli - tu jest odwieczny problem kontrola kosztów.
Zobaczymy jak to wyjdzie za pierwszy kwartał 2020.
Wiem, że widzisz same pozytywy, ale są też pytania, co z Legendami (temat powoli robi się podobny do Fatimy), co z drugim kwartałem - E3 odwołane (pewnie dlatego EA wycofało się z umowy), co będzie z gamescom-em?
Analizujesz? To analizuj plusy i minusy Buffecie i pisz o plusach i minusach.

Wiem, że jak były konferencje to w nich uczestniczyłeś, ja też uczestniczyłem na dwóch czy trzech, nie wiem czy dalej się odbywają.
Jeżeli tak to zapytaj o koszty jakie ponieśli obsługując I sezon Wiedżmina dla Netflixa - bo mam dziwne wrażenie, ze netflix ich dyma, za przysłowiową "nagrodę w niebie" - przyszłe kontrakty i uznanie. I o ile w przypadku pierwszego sezonu można by to poprzeć, to w drugim sezonie powinni już na tym zarobić, a tu niestety kwota taka sama, a odpowiedzialność chyba znacznie większa.

Odnośnie pytania, czy mam akcję, otóż zamierzałem mieć, ale poświęciłem dziś 4 godziny na analizę i stwierdziłem, że raczej nic się na górze nie zmieniło, i artyści nadal są artystami i tworzą dla tworzenia, a nie dla zarabiania.

Tak więc Buffecie, fanpli vel filozof rynku życzę powodzenia i wzrostu kursu akcji aż do nieba

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE -0,45% 10,95 2025-10-17 16:03:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.