Być może najbliższe wezwanie uda mu się jeszcze poniżej 0,5NAV.A potem akcji w obrocie coraz mniej i jeśli planuje następne BB będzie trzeba płacić więcej.
Mamy 53mln akcji, jeśli wydadzą resztę przeznaczonej na BB kasy i dokupią w tym roku 2mln ( po 10zł) to po umorzeniu zostanie 48mln akcji z czego u finansowych wg Stooq jest 44,2mln akcji. Pod warunkiem że finansowi nie odpowiedzą na wezwanie, a to całkiem możliwe bo widać, ze ci co zostali to zwiększają swoje stany posiadania.
Czyli w obrocie może zostać 3,8mln akcji...
W ostatnim wywiadzie dla Forbes Tomek majaczył coś " Ja lubi nie dowozić obietnic więc zrealizuje ten plan" niby dotyczyło to wielkości aktywów pod zarządzaniem, ale dywidendę też obiecywał! Czyżby planował nas zaskoczyć w 2020r???
Wysłałem też maila do Noble w sprawie raportów, podałem im linki do obietnic dywidendy, linki o wypowiedziach nt przyczyn dyskonta wg MCI. Zapytałem czy oni nie widzą, prawdziwej przyczyny dyskonta czy nie wypada im pisać o niej bo MCI to swój klient. Zobaczymy jak będzie wyglądała następna analiza MCI, która pojawi się najprawdopodobniej w styczniu 2020r