Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16,70 zł , zmiana od tamtej pory: 49,10%

Re: 7k obrotu i minus 20

Twierdzisz,że ja na niczym się nie znam natomiast ty Darusuk jesteś rekinem giełdowym
Oto wyliczenia tej osoby ,co nie zna się na giełdzie papierów wartościowych
Ok 3 stycznia 2021 roku kupiłem 15 k akcji Aliora po ok.17 zł.
W tym czasie NWAI był po ok 19 zł
Pod koniec roku sprzedałem po ok 56 zł.
Zarobek ok 330 procent
W tym czasie akcje NWAI spadły do 10 zł ale było super według Ciebie bo wziąłeś 2 zł brutto dywidendy.
Ja żadnej dywidendy nie wziąłem kupiłem jednym zleceniem 15 k akcji i praktycznie 2 zleceniami sprzedałem tę akcje nie wpływając na kurs spółki sprzedałem akcje za ponad 800 k zł
Tutaj wczoraj sprzedaż akcji o 7 k zł spowodował spadek kursu o 20 procent.
To nazywa się płynność na spółce a tutaj jest warzywniak
Zakup lub sprzedaż jednej akcji zmienia kurs nieraz o 8-10%
Ale to Ty jesteś tym najmądrzejszym i nie sprzedałeś akcji z zyskiem prawie 450% tylko liczysz na 10-20 % dywidendy w ciągu roku.Jeszcze 20-25 lat i zarobisz tyle samo co byś sprzedał gdy były ceny 28-30 zł
Masz rację ja na niczym się nie znam
Gratuluję stylu myślenia i inwestowania na giełdzie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NWAI -0,40% 24,90 2025-12-23 15:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.