Dnia 2019-11-17 o godz. 19:06 ~7777777777777 napisał(a):
>
@emerycie stalprodukt nie jest mój ani nie posiadam akcji (jak będzie atrakcyjna cena to nabędę ) pracuję w spółce zależnej > nie posiadam wiadomości ilu pracowników stalproduktu pozostało lub zapisało się do PPK
wiem że pozostajemy jako spółki zależne i właściciel w PPK a umowy mamy z PZU > w spółce której pracuję niewielka jest partycypacja ale załoga specyficzna wielu górników którzy odchodzą na emerytury w wieku 45 lat oraz spora grupa pracowników powyżej 50/55 roku życia ogólnie pozostało lub przystąpiło 30% załogi a nie wiem jak sytuacja wygląda w spółkach córkach
>
ja osobiście nie wypisałem się z programu i liczę że za jakiś czas pójdą w górę progi minimalne tak jak w anglii 1/ Stalprodukt oglądam z ciekawości. Wiem, że pracujesz w spółce zależnej.
2/ Dlaczego nie zaskoczyła mnie informacja o podpisaniu umowy z PZU największym beneficjencie - spółki podlegającej Skarbowi Państwa
https://www.bankier.pl/forum/temat_spadek-4-11-8-11-2019r-poniewaz-bedac-inwestorem-i-majac-70-nie,33849625.html Swoja drogą z tym podmiotem miałem dwa ciekawe przykład działania jego podmiotu.
1/ Udzielić absolutorium członkowi RN w drodze wstrzymania się od głosowania, a następnie zatrzymać jednego z nich za prywatyzację.
2/ W sprawie oczywistej zmiany statutu nie zgłosić ŻADNYCH uwag i propozycji zmiany uchwały, a następnie głosować przeciwko całej uchwale. Ciśnienie mi podskoczyło.
Życzę powodzenia.
3/ Nie wypisałeś się z programu to mogę liczyć, że Twoje pieniądze zasilą i zwiększą mój Prywatny Kapitał Emerytalny o 100%.
Jak tak się stanie to spokojnie będę mógł zakończyć działalność na GPW. Moje marzenie zostanie mocno uklepane.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam