Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: 6 sesji do NWZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witajcie. Ja nie widzę powodu, dla którego mieliby nie "klepnąć" emisji po 60 groszy. Skoro zapodali taki projekt uchwały na walne i mają miażdżącą większość głosów, to nie ma przeszkód. Mogą przegłosować co chcą i dlatego, trudno spodziewać się innego rozwiązania. Jeśli chcieliby wpisać inną cenę, to musieliby zawczasu zmienić projekty uchwał. Kwestia jest tylko taka, czy ta emisja zakończy się powodzeniem. Jeśli mają w zanadrzu kolejne naprawdę dobre informacje, to może się udać. Jeśli nie, to będzie bardzo ciężko, bo podaż już w okolicach 60 groszy była naprawdę spora. Wtedy, kiedy mieliśmy szansę przebić się przez 60 groszy, ktoś powystawiał na S całe wagony akcji w pakietach po 20-30K a nawet i 100K w pojedynczym zleceniu się pojawiło. Ktoś mi zaraz zarzuci, że to ja zatrzymałem wzrosty, ale przy raczej słabym popycie i takiej ujawnionej podaży, nie widziałem szansy na przebicie się przez te poziomy. W mojej ocenie musieliby zapodać jakieś kolejne super info, żeby zmobilizować popyt, który poradzi sobie z akcjami na wyższych poziomach.

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KCSP 16,67% 0,07 2014-02-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.