Moim zdaniem ciężko jest je skomentować. Brakuje trochę wyjaśnienia zarządu. Rozumiem, że z biznesowego punktu widzenia wyprzedają niektóre narzędzia/platformy, żeby zdobyć czas/kasę/focus na kluczowy projekt eracoinów. Osobiście niepokoi mnie, że spółka nie generuje odpowiednich przepływów. Ja rozumiem, że zarząd mówi: budujemy platformę, jak zacznie zarabiać to i gotówka zacznie płynąć do firmy. Z drugiej strony, chciałbym, żeby firma generowała jednak przychody na działalności agencji reklamowej/interaktywnej - bylibyśmy spokojni po pierwsze o zdywersyfikowanie działalności, a z drugiej strony o efektywność operacyjną firmy(bo jeśli potrafi zarabiać na zleceniach marketingowych innych niż platformy w trakcie tworzenia, to zarządzanie jest ok). Podsumowując, z mojego punktu widzenia - raport jest lekko poniżej oczekiwań, zarówno wynikowo, jak i informacyjnie.
P.S. moje oczekiwanie wynika być może z tego, że spółka jest publiczna, powinna więc wykazać pewną dojrzałość organizacyjną. Jednak gdyby spojrzeć na nią jak na inwestycję VC, to normalnym jest, że czekamy na stworzenie narzędzia.