W kontekście COVID-19 sytuacja FORTE, które wyglądała bardzo optymistyczne moim zdaniem już tak nie wygląda - na zyski przyjdzie jeszcze poczekać. Ktoś pisze - fala wzrostowa - ale po hiperboli i bez sensownego zysku...
Jest fundusz, więc kurs trzyma - zobaczcie zresztą np. EEX, tam też gdy było PZU, to mimo kiepskiej sytuacji i szeregu niepoukładanych spraw kurs był wysoko. Gdy fundusz wyszedł, a sprawy dalej były nie dograne, to kurs przez lata leciał na łeb na szyję. Dzisiaj porównałem sobie te dwie spółki EEX/FORTE (gdyż EEX mam od wielu lat i tam się moim zdaniem właśnie poukładało, a FORTE chodziło mi po głowie od dłuższego czasu, ale przy obecnej cenie akcji i ich hiperboli oraz obecnej perspektywie zysków, na które chyba przyjdzie jeszcze poczekać, oraz doświadczeniu z EEX na razie nie wejdę). Zresztą jeśli chcecie, to sami porównajcie sobie kurs obu spółek, obecne ich zyski, ich liczbę akcji, ich perspektywy (wczoraj pojawił się raport skonsolidowany + ciekawe infa), zobowiązania krótko i długoterminowe, aktywa/pasywa etc. Dobrego weekendu i może do usłyszenia gdy kupię