Z bólem serca z ogromną niechęcią ale................... muszę się z tobą drogi "takaprawda" zgodzić! Im dłużej tu jestem, tym coraz wyraźniej dociera do mnie fakt, iż tu się odwala niezła zawierucha. I albo będzie tu wystrzał jakiego Świat nie widział albo okaże się, że będzie plajta i nic nie warte obietnice, a fundy i szorty zarobią jak zawsze furmankę pieniędzy.
Staram się za dużo nie wypowiadać na temat GA bo jestem na tej spółce dopiero od października. Z jednej strony poziom mojej wiedzy na ich temata jest na minimalnym poziomie ale z drubiej strony średnią jaką mam, pozwala mi patrzeć z optymizmem na najbliższe tygodnie i miesiące bez obawy o utratę większych pieniędzy w przeciwieństwie do niektórych, którzy wiszą na haku dużo, dużo wyżej - moje szczere wyrazy współczucia.
Może merytorycznie nie jestem jeszcze dobrze przygotowany jak co poniektórzy ale za to jestem bardzo dobrym obserwatorem. To co mi się nasuwa po tych kilku tygodniach, to że faktycznie jest tu kilku artystów-malarzy piszący w zależności od wysokości kursu, a mistrzem w tym jest "Lu4xigi". Nie znam typa i za krótko śledzę jego poczynania ale to co mi się nasuwa na pierwszy rzut oka, to że gość nie jest chyba do końca z nami forumowiczami szczery. Na giełdzie jestem dość długo (przygodę z giełdą rozpocząłem za czasów Banku Śląskiego - Ci co tą akcję znają to wiedzą o czym piszę) ale.................... przez te długie lata na palcach jednej ręki mogę wymienić pojedyncze NICK-i, które z takim zapałem z taką szczegółowością, ilością danych, wypowiadali się na temat jednej spółki. Ilość czasu jaką gość lub babeczka poświęca na wyszukiwanie news-ów i pisanie na forum jest tak duża, że dla mnie to albo jest zaangażowany kapitałowo bardzo mocno pod korek i próbuje nakłonić innych do kupna waloru albo jest to zwykły wynajęty "bot" którego celem jest stowrzenie z goła innego klimatu wokół Spółki. Ciekawe jest, że im więcej pisze, wkleja cytaty czy wykresy, to tym bardziej kurs spada. Jak tylko zamilknie na chwilę, to kurs odbija, by po pewnym czasie z powrotem zawrócić.
Chętnie tu jeszczę posiedzę z niewielką ilością dodatkowego kapitału, by zobaczyć co tu się wykluje i jak skończy ta Spółka. Życzę dużo zdrówka i trafnych decyzji...