Na minus:
-Sushi ukaże się w przeciągu kilku miesięcy. Pierwotnie miało być w drugim kwartale, ale wtedy napisaliby, że będzie w przeciągu kilku dni, tygodni?
- gracze czekają na CS2 z co-opem i tutaj należy skupić uwagę ( choć napisali, że priorytetem jest produkcja CS2, to zapisy do playtestów rozpoczęły się zimą zeszłego roku, a nadal nie wiemy kiedy się rozpoczną
Na plus:
- Cooking Simulator na platformy mobilne ( czy już kiedyś nie było tego na androidzie?). Niedawny sukces Supermarket Simulator w wersji mobilnej daje nadzieję na dobre przyjęcie CS w Google Play.
- przygotowanie istniejących dodatków CS na platformy na których nie są obecne
- poszukiwanie kolejnych możliwości crosspromocyjnych – w szczególności gier powiązanych tematycznie z Cooking Simulator, zarówno w formie wyłącznie wydawniczej jak również w projektach własnych Spółki, tzn. realizowanych na zamówienie Spółki lub w dalszych etapach bezpośrednio przez spółkę
Plus czy minus?
- kolejne DLC . Miałem nadzieję że Cooking Simulator 2 wyjdzie na przełomie roku 24/25, ale skoro kolejny dodatek jest planowany to oznacza jeszcze większe opóźnienie w CS2? Według starego zarządu ( wiem, że nie można było im ufać) dodatki do CS2 będą wymagały znacznie mniej pracy, więc czemu nie przyspieszyć CS2 i robić łatwiejsze i szybsze DLC do kolejnej odsłony? Sushi DLC był ogłoszony na Discordzie latem2023 , więc mam nadzieję że kolejny DLC będzie mniejszy i prace potrwają krócej.
Jeśli prace już trwają i dodatek będzie w tym roku to na PLUS
Jeśli dopiero zamierzają rozpocząć produkcję po wydaniu Sushi to na MINUS.
Mam nadzieję, że w końcu się doczekamy efektów. Wiadomo, że najważniejsza jest jakość i warto czekać dłużej na produkt który jest dobrze zrobiony.
Ale najgorsza jest ta niewiedza, co i kiedy będzie gotowe. Sushi miało być gotowe w 2q24, a teraz mamy czekać kolejne miesiące? Jaki ma być ten drugi dodatek i ile potrwa? Kiedy testy CS2? Czy DLC do CS2 faktycznie jest łatwiejsze i szybsze do zrobienia w porównaniu w DLC w CS? Ile w przybliżeniu może potrwać zrobienie wersji mobilnej?