nie interesuje mnie CP, bo to wg mnie dla Zepaka wrzód na .... Zepak sam sobie świetnie radzi, ma kilkaset milionów w gotówce z tego co pamiętam, do tego od wielu kwartałów świetnie zarabia - konsekwentnie inwestuje w OZE - obstawiam, że w ciągu 12 miesięcy dowiemy się, co zrobi z pieniędzmi ze sprzedaży CCGT i projektu jądrowego - realnym jest budowa reaktora SMR (minimum jednego) - skoro Sołowow postai 2 reaktory, a to nie ta liga. Tu ok. 3 lata temu było ok. 40 zł za akcję, a od tej pory w firmie jest jeszcze lepiej (wyniki finansowe, wolna gotówka, doświadczenie przy projekcie jądrowym, konsekwentna realizacja inwestycji w OZE oraz zawiązane już rezerwy na rekultywację terenów pokopalnianych) - nigdy nie będzie wiadomo, czy to właściwy moment na zakup akcji (zawsze jest za tanio lub za drogo) - na GPW kupuje się przyszłość .... gdy spekulacje lub pogłoski staną się faktem, wtedy kurs odjedzie tak, że kurs będzie równoważony - takie jest moje subiektywne zdanie (zakładam, że sprzeda coś jeszcze z niedokończonych projektów, by zebrać gotówkę lub jej część na drugi reaktor SMR) - w sukces negocjacji z PGE wierzę, bo PGE publicznie się wypowiadał, że budowa tradycyjnej EJ jest dla nich priorytetem (niezależnie czy premiey r chce jedną czy dwie elektrownie), a skoro o polityku mowa, to wypowiadał się przychylnie u budowie SMR - nie widzę zagrożenia w sporze sądowym, w który dzieci wciągnęły Solorza, bo zostały skutecznie odwołane z władz spółek, w tym Zepaka - bujać kursem pewnie będzie, lecz trendu wzrostowego przez następne miesiące nie zmieni się sprzedażą po 10, 300 akcji, bo zainwestowało się pieniądze na rower wiosenny :-)))) (wzrosty i to gwałtowne są przy stosunkowo wysokim wolumenie sesyjnym) - od trzech lat mówiłem , że w Polsce nie ma miejsca na prywatną tradycyjną EJ i MIAŁEM RACJĘ, CHOĆ MNIE SZKALOWANO NA FORUM, teraz będą jęczeć, żę Solorz nie ma szans na budowę reaktorów SMR :-)))) ( ja widzę wyłącznie powody, dla których ma wysokie szanse na ten ew. projekt)