Ja jestem po prostu realistą. Mennica zajmuje się głównie handlem, jasne - teraz są sprzyjające warunki do tego żeby inwestować w złoto czy srebro, inflacja jest bardzo duża, ale spójrzcie na historyczne wyniki i zastanówcie się, co trzeba zrobić i ile metali sprzedać, żeby wbić taki wynik.
Newman, sam jeśli dobrze pamiętam, udostępniałeś dane dotyczące sprzedaży w I kwartale z całego rynku. Wiesz więc, jaka była sprzedaż na całym rynku i o ile wzrosła. To, co teraz postulujecie w wynikach to jest nie tylko ogromny wzrost sprzedaży (wyższy, niż rynkowy), ale przede wszystkim ogromny wzrost udziału spółki w rynku. Nie wiem, jakie macie doświadczenie w zarządzaniu spółką/firmą, ale po tym co piszecie, wydaje mi się że raczej nikłe.
To co piszesz Daw to po prostu czysta spekuła. Esencja GPW, wiem, ale jeśli naprawdę chcesz spekulować i chcesz wzrosty o których piszesz, to obawiam się, że wiem co będziesz pisał za kilka dni :) Może to faktycznie nie jest spółka dla Ciebie. Po to właśnie czekam na wejście na główny rynek GPW, że wtedy wejdzie tutaj więcej inwestorów, którzy nie będą mieli takiego nastawienia :)