Forum Banki +Dodaj wątek

Program do faktur z banku ING, mbank, ideabank, chmura faktur,

No właśnie, jest tego bardzo dużo, ale do tej pory to co testowałem znacznie odbiega od tego co powinien mieć dobry program do fakturowania.

Przykładowo na ING i mbank mają fajną apkę, ale program jest mocno podstawowy, dużo rzeczy brakuje i nie da się ustawić. Ideabank miał/ma Chmure faktur, ale po ich ostatnich zmianach właścicielskich projekt słyszałem że został zawieszony i raczej nie będzie rozwijany.
Generalnie wszystkie regulaminy w tych bankowych programach do faktur są mocno kontrowersyjne, mogą taką usługą w każdej chwili wyłączyć bez konsekwencji, a przedsiębiorca zostaje z przysłowiową ręką w nocniku.

Podsumowując z mojego doświadczenia wygląda to na nagabywanie klientów na przeniesienie konta i trzymanie środków w banku, a sama usługa fakturowania i księgowości nie jest traktowana do końca poważnie.
Finalnie postawiłem na wersję płatną i fakturowanie online w FakturaXL.pl bo wszędzie w rankingach i opiniach polecają.
Mimo to szukam jeszcze jakichś całkiem bezpłatnych bankowych rozwiązań.
  • Program do faktur z banku ING, mbank, ideabank, chmura faktur, Autor: tm72szef