Nie widzimy zagrożenia dla rozwoju naszego biznesu przy otwartych sklepach stacjonarnych "Zgodnie z programem motywacyjnym na 2021 rok zakładacie wypracowanie 40 mln zł EBITDA oraz 650 mln zł sprzedaży online. Czy osiągnięcie takich wyników na koniec roku staje się coraz bardziej realne?
Na ten moment sądzimy, że nasz program motywacyjny może zostać zrealizowany w 100%.
W I półroczu osiągnęliśmy wyniki powyżej naszych założeń na ten okres i z optymizmem patrzymy w przyszłość. Dodam tylko, że ja jako prezes i jednocześnie główny akcjonariusz jestem wyłączony z tego programu.
W IPO fundusz MCI pozostał w akcjonariacie. Czy pojawiły się deklaracje, co dalej?
Z tego co wiemy fundusz MCI ma perspektywę wyjścia z tej inwestycji do 3 lat.. To oznacza, że do 2024 roku może pozostawać na pokładzie Answear. Myślę, że będą wychodzić z inwestycji gdy wycena będzie dla nich satysfakcjonująca na co mamy sporo czasu aby odpowiednio zapracować, a potencjał rynku i nasza pozycja jest bardzo dobra.
Dziękuję za rozmowę"
https://strefainwestorow.pl/artykuly/wywiady/20210803/answear-e-commerce-krzysztof-bajolek