W związku z rozpoczynającym się weekendem, podaję przepis na babkę w czekoladzie.
Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka, mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną, proszek, oliwę, ocet dodać do utartej Kasi. Utrzeć na gładką masę. Dodać ubitą pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać.
Foremkę wysmarować Kasią i posypać mąka krupczatką ew. bułką tartą. Wylać do foremki około 3/4 porcji ciasta. Do pozostałej części dodać dwie łyżki kakao. Wymieszać i wylać do foremki.
Piec ok. 40-45 min 170 stopni. Po upieczeniu zostawić babkę do wystygnięcia i polać polewą czekoladową. Smacznego !!!
Po cichu liczę na Zarząd, że również podzieli się z inwestorami jakimś miłym komunikatem ;)