Witam serdecznie.
Tworzę nowy wątek, ponieważ nie mogę poradzić sobie z odnalezieniem podobnego tematu.
Jestem młodym, 20 letnim człowiekiem, szukającym czegoś więcej niż tylko 1600 brutto miesięcznie. O realiach polskich nie będę się wypowiadał ponieważ każdy wie, jak sytuacja materialna u nas wygląda.
Otóż szukam czegoś nowego, może na początku nie szukam milionów, tysięcy, czy nawet setek.
Poszukuję pomocy, odnośnie tego jak zacząć inwestować, czy też potocznie "grać" na giełdzie. Przeszukuję internet, aby znaleźć odpowiednią literaturę tematyczną. A mianowicie, po prostu, "jak zacząć?". Wiele pytań nasuwa się w tej dziedzinie. Gdzie, co, jak i za ile.. Lecz rozumiem, że takiej odpowiedzi nie można uzyskać. Mógłbym próbować wszystkiego od początku, metodą prób i błędów. Lecz po co marnować czas i pieniądze? Skoro można odpowiednio przygotować się do wkroczenia w ten rewir. Chciałbym, aby ktoś doświadczony, obeznany w tematach giełdowych, wskazał mi drogę, podręcznik, poradnik.. Gdzie mogę się tego wszystkiego nauczyć.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzieć.
Gorąco pozdrawiam
Krystian