Fakt że będzie kolejna emisja od 0,5 do 2 mln akcji ale bynajmniej nie po cenie 0,1 zł jak pisze Eko, bo tyle wynosi cena nominalna, zaś cenę emisyjną ustali Rada Nadzorcza. Jak do tej pory nie było nigdy w EKG preferencji w postaci ceny emisyjnej po nominale, a cena emisyjna ostatniej serii była na poziomie 1,05 zł. Na rynku można kupić za zeta, jak na dziś.
Ciekawe ile będzie wynosiła cena uchwalonej serii L, ja obstawiam, że chyba nie więcej niż była ostatnia seria K.
Co do tego co ta spółka robi to jak na razie zebrała prawie komplet pozwoleń na pierwszą inwestycję w Nowym Dworze Mazowieckim, gdzie ma robić ciepło z odpadów dla ciepłowni miejskiej.
Jak dla mnie to rynek na którym działa EKG jest idealny bo nikt tego w Polsce nie robi jeszcze. A dziś wyczytałam o dwóch rzeczach jakie dzieją się w otoczeniu rynkowym - uchwalono ustawę o oze która wprowadzi obowiązek kupna ciepła z odpadów przez ciepłownie od takich producentów ciepła jak EKG oraz nowelizacja ustawy o odpadach, która wprowadza obowiązek spalania palnych odpadów dotychczas składowanych w instalacjach tego typu jak stawiać będzie EKG.
Jeśli EKG uruchomi w tym roku Nowy Dwór Mazowiecki to na rynku będzie kolejka innych miast do takich instalacji, bo co one zrobią ze swoimi odpadami palnymi.
Spodziewam się też że EKG będzie może wg moich wyliczeń z pół bańki na zysku za rok 2014, bo strata za 3 kwartały podana w raporcie za III kwartał 2014 była mała i nawet jeśli dojdzie strata za IV kwartał to przychody ze sprzedaży licencji w IV kwartale pokryją ją zapewne.
EKG to spółka dla cierpliwych jak ruszy pójdzie jak rakieta jak się opóźni o kolejny rok może mieć problem ze startem.
Reasumując kolego Pleszew, jak jesteś cierpliwy to parę złotych za akcje w cenie poniżej zeta warto wrzucić jak szukasz szybkiego zarobku to nie tu chyba..........