Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  47,50 zł , zmiana od tamtej pory: -12,74%

Odpowiem krótko na pożegnanie, co Ty możesz wiedzieć o moim timingu.

Dnia 2025-07-15 o godz. 14:41 ~miszcz napisał(a):
> Odpowiem krótko na pożegnanie , wiedza jest tylko timing kiepski
> Po pierwsze akcjonariusz zapytał jakie akcje posiada MRC na koniec grudnia ok 7,5 miliona wartość skład portfela (dotyczyło akceptacji bilansu istotna informacja pytanie od Niesprzedam chyba) MRC podawał skład portfela ponad rok temu cytuje z pamięci bo mi się szukać nie chce (posiadali ponad 50.000.000 w akcjach 50 spółek z USA I EUROPY po około milion każda , oraz pakiet akcji PKO BP wartości ok.20.000.000 (kupowane po ok.30 PLN zarobili na nim sporo bo po ok 60 PLN , sprzedali większość akcji i przez cały rok mieli tylko ok 7,5 miliona w akcjach obcych) z info espi wynika że zostawili około 10% akcji zagranicznych , a że podali ile maja własnych akcji nie wiem po co przecież to jest w bilansach , dodatkowo na WZA podali że Leadermed nie ma akcji MRC bo 25/26.06 przekazał je do MRC i teraz MRC je umarza , niesprzedam chciał wiedzieć czy jeszcze mają PKO BP więc odpowiedź brzmi na koniec 2024 nie mieli . Ważne , że podali choć to mało ważne przy takiej małej kwocie , ale widzę jakąś zmianę na lepsze .
> Szukaj szczęścia gdzie indziej tego ci życzę . 

Co Ty możesz wiedzieć o moim timingu. Gdybyś czytał dokładnie co pisałem to by wiedział, że timing nie jest najgorszy.
Jest cała masa mniejszościowych akcjonariuszy o gorszym timingu, szczególnie ci, którzy kupowali, gdy spółka szła na poziom, miała kapitalizację 7,7 mld zł. i była w WIG20. Mój timing to wiek - 10 lat jestem starszy od Wiesława. Wpakowałem w Merca po raz pierwszy na poziomie 135/50 szt i 99/100 szt., aby sprawdzi z kim mam przyjemność. Pierwsze straty podatkowe zrobiłem w roku ubiegłym. A w tym roku ponowiłem, ponieważ nie mam ochoty zamrażać kapitału na następne 30 lat. Nie przez przypadek napisałem, że nie zainwestuję złamanego szeląga w Spółkę, która nie szanuje inwestorów mniejszościowych. Miałem przygotowane III warianty wyjścia - decyzja zapadła po ZWZ i zastosowaniu czwartego skupy akcji wykonywanego w trybie nieformalnego delistingu.
1% całego posiadanego kapitału to nie jest szczęście tylko posiadana doświadczenie, wiedza i kwalifikacje.
W tym roku moje szczęście polega na ponad 50% przyroście kapitału oraz zasileniu rocznego budżetu emerytalnego kwotą ponad 400K dywidendy kapitałowej oraz dywidendy od zysku netto.
Życzę Ci, abyś zmienił mentalność i filozofię inwestowania na rynku publicznym.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MERCATOR -0,96% 41,45 2025-10-17 11:19:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.