Po przeczytaniu kilku wpisów zdecydowałem się na podzielenie się moją perspektywą.
Mam średnią cenę zakupu na poziomie nieco powyżej 20pln/akcję. To jedna z moich lepszych inwestycji w ostatnich latach. Na tle innych spółek gamingowych Huuuge ma fenomenalne wyniki. Wiadomo, że będzie redukcja i płacimy 15% podatek u źródła. Wciąż czekam na to jak moje rozliczenie (PIT38) zinterpretuje US, ale z dużym p-stwem nie będzie dopłaty, bo kwotowo zapłacony podatek przewyższa ten od zysków kapitałowych. Przy okazji, kompensacja podatków jest kwotowa a nie procentowa, czyli nie jest tak, ze trzeba będzie dopłacić 4% (19-15)
Skup, tak jak poprzednio, zmniejszy ilość dostępnych akcji. Czyli wartość pozostałych się podniesie, bo będzie na nie przypadało więcej wartości firmy. Można się spierać, czy będzie to znowu 2-3pln/akcji (co jest niestety nieproporcjonalnie mało), czy mniej/więcej.
Wskaźniki firmy, takie jak EBIDTA, zysk czy wycena, są naprawdę dobre. Czyli fundamenty Huuuge ma solidne.
Jedyne czego mi brakuje to poszerzenia portfolio firmy, ale widać, ze zarząd to rozumie i mimo wtopy z TrafficPuzzle próbuje iść w tym kierunku.