Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  26,70 zł , zmiana od tamtej pory: -9,18%

Obiektywna ocena

Po przeczytaniu kilku wpisów zdecydowałem się na podzielenie się moją perspektywą.
Mam średnią cenę zakupu na poziomie nieco powyżej 20pln/akcję. To jedna z moich lepszych inwestycji w ostatnich latach. Na tle innych spółek gamingowych Huuuge ma fenomenalne wyniki. Wiadomo, że będzie redukcja i płacimy 15% podatek u źródła. Wciąż czekam na to jak moje rozliczenie (PIT38) zinterpretuje US, ale z dużym p-stwem nie będzie dopłaty, bo kwotowo zapłacony podatek przewyższa ten od zysków kapitałowych. Przy okazji, kompensacja podatków jest kwotowa a nie procentowa, czyli nie jest tak, ze trzeba będzie dopłacić 4% (19-15)
Skup, tak jak poprzednio, zmniejszy ilość dostępnych akcji. Czyli wartość pozostałych się podniesie, bo będzie na nie przypadało więcej wartości firmy. Można się spierać, czy będzie to znowu 2-3pln/akcji (co jest niestety nieproporcjonalnie mało), czy mniej/więcej.
Wskaźniki firmy, takie jak EBIDTA, zysk czy wycena, są naprawdę dobre. Czyli fundamenty Huuuge ma solidne.
Jedyne czego mi brakuje to poszerzenia portfolio firmy, ale widać, ze zarząd to rozumie i mimo wtopy z TrafficPuzzle próbuje iść w tym kierunku.
  • Obiektywna ocena Autor: ~Obiektywny

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HUUUGE 0,41% 24,25 2025-12-12 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.