Moze i masz troszkę racji... :)))
Ale musisz przyznać, że oprócz wymiany "uścisków" ze Zbychem jednak próbuję pisać tu merytorycznie na temat spółki. Niestety, ale niektórzy spłycają potem moje wypowiedzi i ściągają mnie na "złą drogę" w pisaniu postów.
A teraz o kursie i PRO:
No, ja to raczej zdania nie zmieniłem. Uważam, że teraz już żadne dobre info się nie pojawi, a Was czeka powolny upadek w okolice... myślę, że poprzedniego dołka. Czy będzie niżej, czas pokaże.
Króliki nie mają żadnego pomysłu na core-biznes. Pokazuje to DOBITNIE info o zainwestowaniu w 19% CentrowoodInterkomu, które jest, moim zdaniem, tylko przykrywką pod wyprowadzenie majątku z PRO, a żaden inwestor strategiczny nie czai się za rogiem. Taka jest, niestety, prawda o tej Waszej Perełce.
Podobnie rzecz ma sie co do majtek i cygar. Jak do tego dojdzie, to dojdzie również do kolejnej emisji prawie 300 mln szt. akcji, które rozwodnią ponownie kapitał. Co prawda i tak krążycie wokół nominału w wycenie rynkowej, nie mniej jednak należy zadać sobie pytanie, czy cena za biznes cygarowo-biustonoszowy nie jest zbyt wygórowana. Patrząc na wyceny innych spółek z NC, o DUŻO lepszych fundamentach i bez inwestorów w stylu Mariusza Jawoszka i jakiejś spółki z raju podatkowego - twierdzę, że cena za ewentualne objęcie akcji E&H będzie zawyżona o 100%. A co do wycen - wiecie chyba, że się na tym znam. Wystarczy spojrzeć na moją wycenę nieruchomości, które potem były przedmiotem sprzedaży (ul. Porcelanowa i ul. Paderewskiego w Katowicach). W obu przypadkach nie pomyliłem się więcej niż o KILKA %.
Wracająć do E&H: jedynym prawdziwym beneficjentem tej zamiany będzie właśnie Jawoszek, który zamieni śmieciową spółkę z akcjami bez płynności, na całkiem żwawo zbywalny papier, jakim stał się ostatni PRO.
Nie wiem, czy jutro będzie 14 groszy, czy 15, albo 12. Ale kierunek, niestety dla Was, znowu się zmienił. A niektórych teksty o wzrostach do 30, 50 czy 85 groszy pozostawię bez komentarza.