Walne Zgromadzenie Polskiej Izby Makaronu powołało nowy zarząd na kolejną dwuletnią kadencję. Prezesem Izby został Paweł Nowakowski (Makarony Polskie), ponadto w skład zarządu weszli: Marek Dąbrowski (An Marko) , Grzegorz Polak (Pol-Mak), Rafał Dziobko (Animak-Kopcza), Jarosław Waśkowski (Mlekser).Polska Izba Makaronu jest jedyną działającą w Polsce izbą gospodarczą sektora makaronowego. Tworzą ją przedstawiciele 27 producentów, którzy zapewniają ponad połowę produkcji i sprzedaży na polskim rynku makaronu. Głównym celem Polskiej Izby Makaronu jest działanie na rzecz rozwoju polskiej branży makaronowej oraz dostarczanie i wymiana wiedzy. Jednym z najważniejszych zadań stojących przed nowym zarządem jest promocja spożycia makaronu jako elementu racjonalnego i zdrowego sposobu żywienia.