Czy uciekł, czy zasugerowano mu odejście, w świetle popełnionych błędów (moim zdaniem główny, to nieoszacowanie lub błędne oszacowanie rynku, szczególnie azjatyckiego pod kątem możliwości/stanu komputerów potencjalnych użytkowników, dla instalacji Model Buildera), nie wiem i nie będę sobie tym zaprzątał głowy, bo trzeba iść do przodu i myśleć pozytywnie.
Zwracam, jeszcze raz, uwagę na zapis w info: MOONLIT SA (18/2022) Powołanie nowych Członków Rady Nadzorczej Moonlit S.A. z 22.09.2022 r. o powołaniu nowych członków Rady Nadzorczej Moonlita:
https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/43504737,strong-moonlit-strong-sa-18-2022-powolanie-nowych-czlonkow-rady-nadzorczej-strong-moonlit-strong-s-a
Jest w nim wzmianka odnośnie warunkowego powołania z dn. 01.11.2022 r. do nowej Rady Nadzorczej obecnego Wiceprezesa Macieja Kowalówkę, jeśli do końca 10.2022 r. odejdzie z obecnej funkcji. Tak więc, wg mnie, końcówka przyszłego tygodnia, ewentualnie poniedziałek, jeszcze następnego (31.10.2022 r.), będą bardzo istotne w kwestii przyszłości Moonlita. Jest to wg mnie łebski facet, marketingowiec i od pewnego czasu wiążę z nim duże nadzieje, tym bardziej, że kiedy sprzedawano Moonlita, kurs dołował, on wraz z Dawidem Sękowskim (obecny Przewodniczący Rady Nadzorczej Moonlita), zwiększali swój stan posiadania akcji Moonlita. Zastanawiam się, co może oznaczać jego ewentualne odejście do Rady Nadzorczej? Z pewnością nowy Zarząd, czyli nowy Prezes. Gdyby został w Zarządzie, to jako kto? Jako nowy Prezes? Czy w tym pierwszym przypadku, z jakimś nowym nazwiskiem na stanowisku Prezesa, mielibyśmy stan kontynuacji działalności, czy przygotowania pod przejęcie Moonlita? Zastanawiają mnie powiązania obecne i byłe członków nowej Rady Nadzorczej ze Starward Industries. Zastanawia mnie więcej. Od kiedy pracowali nad tą nową grą? Stworzyli ją w ok. miesiąc, sami? Moim zdaniem przełom października i listopada oraz listopad tego roku będą bardzo ciekawe w Moonlicie, jeśli tylko nie dojdzie do III Wojny Światowej, która zamieniłaby ten świat w puch i wówczas wszystko, wszelkie inwestycje, straciłyby sens.