Forum Giełda +Dodaj wątek

Nie karmić trolla

"To główna zasada w postępowaniu z tzw. dzieci Neostrady, które to specjalizują się w masowym zaśmiecaniu internetu, licząc na zainteresowanie innych, nie licząc się za to z masowym potępieniem. Bo głównym motorem ich działania jest właśnie zainteresowanie. Im ono większe, tym większe ich zaangażowanie w tym śmieceniu.
Podobnie rzecz się ma z niektórymi politykami, którzy zamiast skupić się na pracy parlamentarnej, do której zostali powołani i za którą otrzymują publiczne pieniądze, to zamarzyli sobie, że zostaną poczytnymi blogerami i dzięki poparciu Onet.pl będą mieli zapewnioną reklamę swoich wypocin, jak głupie by one nie były.
O ile wparcie Onetu to prywatyna sprawa portalu a liczne komentarze komentarze pod jego wypocinami to odbicie tamtejszego poziomu, to nie znaczy, że ów bloger, po pojawieniu się tu w celu śmiecenia i wywołania zainteresowania, ma od razu zostać nagrodzony komentarzami. Nieważne, że są niepochlebne, ważne że są, to oznacza wasze zainteresowanie nim i troll poczuł się nakarmiony.
Teraz patrzy na komentarze pod swoim ostatnim wpisem, w liczbie ponad 250, i zaciera ręce bo każdy wszędzie kupuje jego obecność. Tak, on został tu kupiony, bo wywołał zainteresowanie. Troll karmii się komentarzami, bez względu na ich wydźwięk. A przecież z trollami się nie rozmawia, bo ktoś przechodząc obok, może nie zobaczyć różnicy między Tobą a trollem.
Drodzy użytkownicy Salonu24, może wystarczy już tego dokarmiania trolli? Może po prostu umówmy się, że trolla tu nie ma i nigdy nie było. Nawet jeśli ktoś z was zostawił mu komentarz, to może go teraz usunąć. Niech troll zauważy, że ma coraz mniej jedzenia i że tutaj nie zostanie nakarmiony. Niech zostanie na Onecie i tam śmieci i tam niech go dokarmiają, mając z niego jakiś pożytek.
Sam kilka razy ustosunkowałem się do idiotyzmów trolla, myśląc że nie mogę milczeć. Ale dziś już wiem na pewno, że nie tylko niczego nie uzyskałem, ale wręcz zaszkodziłem sobie i sobie podobnym. Bo nakarmiłem trolla, zwiekszyłem krytyką jego popularność. Od dziś nakładam sobie embargo na trolla, przynajmniej na czas kampanii wyborczej. Tutaj nie ma miejsca dla trolli.
Pamietajmy o tym: NIE KARMIĆ TROLLA"

Poniżej zabawne fotki przypominające co poniektórych :D

http://www.fotka.pl/grupa/825552/Nie_karmic_trolli/Opis

http://p.web-album.org/75/fa/75fa3f0d84a81b10c41c8f34683aa6e8a,3,1.jpg
  • Nie karmić trolla Autor: Uv*

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.