Patrze na to nieco neutralnie i tez czekam co bedzie bo bez tego ciagle wrozymy z fusow.
Naganiacie w dol i w gore, a to ciagle loteria.
Co do mikpi i sprawy bankow to bym sie nie przejmowal. Po pierwsze jak bierzesz jakikolwiek a szczegolnie taki powazany kredyt np na mieszkanie to sprawdzasz oferte kilku bankow, a nie pierwszy lepszy i patrzysz co i w jakim terminie Ci sie lepiej oplaca itp, itd. To moim zdaniem normalne podejscie.
Za wersja amigo przemawia mi fakt ze ciagle im cos nie szlo, wiec latwo obstawic ze znowu nie wyjdzie, albo ze podadza nastepny aneks, bo czemu akurat teraz mialoby wyjsc tymbardziej ze podali termin: "przypuszczalny ostateczny" wiec zostawiaja sobie otwarta furtke.
Za wersja finalizacji widze 2 sprawy. Nie bierze sie prokurenta ot tak sobie bo sie ma jakies widzimisie.Jakies oczekiwania i zobowiazania finansowe na nim tez ciaza wiec chyba jakis to cel mialo na poczatku.
A druga rzecz mi sie tak nasunela odnawiajac lokate terminowa, bo zastanawialem sie czy zostac tam gdzie mialem czy sie przeniesc i doradzony mi ze najlepiej popatrzec po nowym roku gdyz banki beda szukaly nowych metod obejscia podatku belki i promocji.
Skoro beda nowe opcje na lokaty, moze i w nowym roku dla artefe bedzie jakas nowa, lepsza wersja kredytu i stad data 5 stycznia. To jednak tylko moje przypuszczenia.
O dywidendzie jak na razie nie marze.