Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,08 zł , zmiana od tamtej pory: -71,20%

Na weekend do poczytania

Dlaczego ja kupiłem. Otóż dlatego że znam różnice między aktywami pasywami zyskiem strata i wycena wartości spółki. I nie mylę z braku wiedzy lub celowo tych pojęć. Dlatego że mimo wielu nieprzyjemnych zdarzeń z historii mogę domyślać się ze to juz inne czasu inna spółka inni ludzie. Pan K chyba już nie ma akcji w ogóle a na pewno nie ma powyżej progu 5 procent. Pan P zainwestował w spółkę Median Polska która zajmuje się nota bene ciekawa produkcja i może ma rację i na tym dużo zyska. Nie wiemy kto otrzymał akcje za 2 i 3 grosze i kto je upychali w rynek. Cały zeszły rok był dziwny ale mogło być też tak że spółka ma bardzo nisku free float na poziomie 15 do 20 mln akcji to są grosze mówimy o milionie złotych czy półtora miliona. To są grosze. Moje przeczucie jest takie że za spółkę wzięła się grupa ludzi którzy zrobią tutaj naprawdę ostra jazdę na kursie ale muszą mieć podstawy. Podstawą może być rozpoczęcie produkcji i dostaw granulatu bakteriostatycznego. Po takiej i formacji kurs przebije 20 groszy szybko i pójdzie na 50. Co wygląda smesznie ale w oparciu o plotki i łatke spoko covidowej udało się wywindować kurs na 99 groszy to czy są się wycenić spółkę na 100 mln.. Da się. Skupują Median Polska mimo że już wycena jest ponad 100 mln ale wiedzą że jest mlo akcji w obrocie i zrobią jazdę na 10 zł minimum tutaj z powodzeniem zrobią to samo. Podstawą jest tylko kontrola free float. Zauważcie ze nikt się nie wychylił ponad próg. Wszyscy są poniżej a jak dojdzie co do czego wspomnicie moje ślowa to umowami poza parkietem lub kilkoma mega sesjami poprzesyouja akcje z worka małego do dużego i jak się drobnica zorientuje będzie free float 15 mln akcji i zacznie się walka o każde sto tysięcy. Tak było. Stało 5 groszy i machało ale wszystko ma swój początek i koniec. Do koncepcji wzrostu wartości spółki przekonuje mnie błyskawiczny skoordynowany napływ hejterow którzy sotsuja manipulacje mylenie pojęć i chca wpłynąć na decyzję o sprzedaży bo warunkiem sine qua non jest ogarnięcie prawie całego free float a ludzie są chciwi jak będą myśleli że jest szansa n wzrost z 50 do 70 groszy kupią po 50 groszy... Ale mądrzy już kupili lub dokupią póki jest poniżej 10 groszy nerwowi zaś kolarze zostaną bez akcji i będą tu machać pisać siać niepokój a kurs będzie rósł bez nich. Warunek jest jeden nie może być tak że ludzie mają akcje muszą je sprzedać poniżej 10 żeby można było zarobić przy dystrybucji za 50 groszy.
Pewnie część oso.b podziela moje zdanie a część bez akcji źle reaguje na słowa prawdy i będą kwestionować wycenę i mylić stratę za rok podatkowy z wyceną spółki.

Pan Profesor zapewne pracuje nad nowymi patentami i jest mocno zaangażowany w spółkę. Myślcie perspektywicznie a nie w kategoriach miesiąca. Myślenie ma przyszłość
  • Na weekend do poczytania Autor: ~MuchaSlawomir

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CTEGROUP -27,33% 0,02 2026-04-22 11:55:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.