Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  32,40 zł , zmiana od tamtej pory: -35,03%
Po co tu jestem? Aby ograć kogoś z Was, komu sprzedam akcje, kiedy będę uważał, że już nie urosną. Po co Wy jesteście? Po to, żeby ograć mnie i zabrać część mojego kapitału. I na tym polega giełda. Jeżeli nie gramy pod dywidendę, to sposobem na zarabianie jest wzajemna rywalizacja. I to uczciwe podejście.

Natomiast ci, którzy piszą Wam, żeby czegoś nie kupować lub że kurs zaraz spadnie to zwykli kłamcy. Być może nie warto kupować, być może kurs spadnie, ale to są zwykli hipokryci, którzy uważają, że można zarobić, ale chcieliby kupić taniej. Mówią jedno, robiąc drugie.

Na giełdzie nie ma dobrodusznych, którzy będą troszczyć się o Wasz kapitał. Jeżeli piszą Wam, że będzie spadek i ten spadek jest, to oznacza, że chcieli Was wystraszyć, ale nie przewidywali, że naprawdę spadnie.

Także pozdrawiam wszystkie "troskliwe misie". Przyszedłem tu aby odebrać kapitał innych graczy, a Wy nadal opowiadajcie bajki, jak to się troszczycie o kapitał innych.
  • Kurs Autor: ~Myśliciel

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ECBSA 0,24% 20,75 2026-01-16 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.