Gratuluję ostatnich wzrostów
Ja już bez akcji, bo obawiam się o wyniki II kw
ale mogę się mylić
Ostatnie komunikaty wg mnie mają mieszany wydźwięk
z jednej strony zmniejszenie długu o 2,7 mln i emisja 900 tys alcji po 3 pln to bardzo dobry news
ale ta emisja 1,5 mln akcji za zwrot marki Gracja to dla mnie ewidentny dodruk akcji za grosze dla Rubid czyli pośrednio dla Pani Mowakowskiej
prześledźmy komunikaty
link komunikat 120 - rozpoczecie negocjacji Gracja i Wars
komunikat 137 - zostaje tylko Gracja
komunikta 138 - zawarcie umowy i ustalona cena na poziomie 1,845 mln i dodatkowe płatności dla Rubid 0,75% rocznej sprzedaży marki Gracja, więc od października, listopada Rubid dostawał kasę za zakup (leasing) marki i to jest wszystko ok
komunikat 150 i zapłata ceny przez Rubid ale czy to nastąpiło gotówkowo? tego nie wiemy
a może bylo zobowiązanie w umowie czy coś
i teraz mamy
link zwróćcie uwagę na 3 akapit - wzajemne rozliczenia, potrącenia itp
i pytanie? jak wartość zastawu mogła urosnąć o 2,65 mln w ciągu 8 mscy?
a pewnie że mogła
link rubid, czyli pośrednio Pani Prezes ma teraz akcje za?
1,845 mln - cena za markę Gracja/ 1,5 mln akcji otrzymanych z zamiany wyemitowanych obligacji i rozwiązanie umowy dzieżawy marki czyli generalnie operacja prawno-finansowa
jeśli cena zapłąty za markę gracja faktycznie była gotówkowo uregulowana (wpływ na konto spółki) to w najgorszym przypadku
15% akcji poszło do rubid za?
1,23 pln!!!!!!!!
kibicuję spółce, niech będzie gwiazdą tego i kolejnych lat ale takoch rzeczy się po prostu nie robi!
gdyby wartość nominalna była 1 pln i podjęto uchwałę o emisji 1,5 mln akcji za 1,23 przy kursie na gpw 3,5 to jak byście zareagowali?
a tutaj wg mnie efekt jest ten sam ale mechanizm zastosowany inny
obserwuję spółkę ale teraz musi mnie przekować b dobrymi wynikami
możliwy jeszcze dodruk bo z tego co pamiętam (nie sprawdzałem) to zarząd może wyemitować do 3 mln akcji (uchwały już były) a mamy na razie
1,5 mln + 0,9 mln czyli 2,4 - zostało 600 tys
w ciągu tygodnia kapitał wzrósł z nieco ponad 9 mln akcji do 11,5 mln akcji i gdyby to było za faktyczne obligacje to super!!!!!!! po 3 pln ale ta akcja z marką Gracja bardzo mi się nie podoba
jakie macie opinie na ten temat?
pzdr