Witam wszystkich jasnowidzów. Prawda jest taka, że większością z was kręcą jak chcą a już najbardziej antywskaźnikiem Krissem - zakliczacz krachów od lat :-)))))) chłopie jakby ktoś kierował się tym co Ty uwaząsz straciłby kase myślę nie do odrobienbia. Jak dla mnie wkroczyliśmy już w hazard uzależniony od jednego człowieka i czy będzie plus 5 czy minus 10 nie ma żadnego powiązania z realną gospodarką. Jest to manipulacja i ttyle. Myślę, że dzisiaj jest dobry dzień na realizacje zysków kupienie popcornu i coli i obserwowanie. Nie wykluczałbym jazdy w drugą stronę po kilku dniach i jakimś komentarzu w socialach.
Porozumienie?? broń nuklearna?? nic z tych rzeczy - chodzi o władze nad surowcami w regionie kto komu i za ile sprzedaje.
Ja dziekuje za dzisiejsze zyski ... być moze pójdzie jeszcze w górę ale nie ma co być zbyt chciwym. Jeden tweet jeden samolot jedna rakieta i jazda w drugą stronę.
A generalnie to GPW zachowuje się irracjonalnie... tygrys a dwie wojny odpalone, banki obłożone wysokim podatkiem, politycznie sytuacja niestabilna, głowna gospodarka dla eksportu w kryzysie.