Poczytałem sobie wszystkie informacje na temat tej spółki i mam mieszane uczucia z przewagą na polepszenie jej sytuacji (tutaj w pigułce znajdziecie najważniejsze informacje na jej temat http://www.stockwatch.pl/wiadomosci-o-spolkach/?page=1&Ticker=TRION).
Obecnie myślę że nie będzie jakiś wielkich wzrostów ale z drugiej strony uważam że spółka zacznie się bronić na progu min. 0,6 zł za akcję (już wstyd sprzedawać za 0,63...). Zdaję sobie sprawę że ilość chętnych na sprzedanie powyżej 0,67 zł jest spora. Nie zapomnę także o dawcach kapitału którzy w panice oddają za niższą cenę- jak na mój gust popełniacie błąd. Nie ma podstaw na dalsze obniżanie się kursu ponieważ rynek już zareagował i przyjął duże zadłużenie Trionu. Teraz czas na przyjęcie pozytywnych reakcji w związku ze sposobem rozwiązania tej sytuacji w jakiej się znalazł( umowa z Dom Development, konsolidacja działu marketingu i handlu, wspólne zakupy materiałów spółek podległych, sprzedaż nieruchomości zbędnych i wykorzystanie pieniędzy do rozkręcenia produkcji, itd.). Z tego co się zorientowałem to w końcu ktoś z jajami zrobił tam porządek + budzenie się z zimowego snu rynku budowlanego = zdecydowana poprawa.
W maju wszystko się okaże przy kolejnym rozliczeniu ale na obecną chwilę co myślicie na jej temat?
Z zasadniczych minusów mamy duże zadłużenie i jak na razie trochę niejasności co do spółek współpracujących z Trionem.
Czekam na Wasz pkt. widzenia. Ja obserwuję tą spółkę od niedawna i bardzo mnie zastanawia ostatnie ożywienie w obrotach tymi akcjami....