Istotne informacje z wczorajszego czatu w mojej opinii to ;
"Kamil W.: Do jakiej gry byście porównali Inquisitora. Na ile czasu gra starczy? "
"Zarząd The Dust: Czas gry oceniamy na ok 15 godzin. The Inquisitor to gra action-adventure z rozbudowaną fabułą i mechanikami detektywistycznymi. "
Z tego co pamiętam jakieś około 2 lata temu informowali że planowany czas gry ma wynosić +/- 4 godziny 30 minut .
Okazuje się że gra będzie finalnie prawie 3 razy dłuższa , dla mnie jest to super informacja zwiększenie czasu przygody pozwoli bardziej wkręcić się w świat i fabułę gry.... dla mnie rozgrywka i stworzony świat jest kluczowa w grach....
To czy gra powstała na najnowszym silniku graficznym czy o jeden model starszym ma dla mnie i mojego oka takie samo znaczenie jak różnice pomiędzy filmami w rozdzielczościach 4k 1800p a prawilnym 720p ...
Ludzie od 20 lat grają w CS i dekady w Main Craft nie ze względu na grafikę tylko dla tego że mają wkrętkę na tym samym poziomie co 3 pierwsze filmy Władcy Pierścieni z lat 90 przy których serial stworzony 3 dekady i kilkanaście technologi Amazona się chowa w koszu.....
2 istotna informacja z wczorajszego czatu to
"Gość: W raporcie poinformowaliście że wszystkie gry osiągnęły wischliste ponad 400tysięcy graczy na steam. Ta liczba jest sumą tytułów z gier HR SERUM INQVIZYTOR AR? Czy włączacie w nią też zamrożone projekty takie jak Camping renovator dedli desert i inne ? "
"Zarząd The Dust: W głównej mierze są to 4 pierwsze tytułu - pozostałe projekty mają marginalny udział w łącznej liczbie wishlist. "
Uśredniając cenę do 100zł od gry ze wszystkich 4 tytułów daje na chwilę obecną 400 000 x 100 = 40 milionów zł
A 3 kluczowa dla mnie informacja która była zaprezentowana w raporcie to zwiększenie liczby pracowników do około 100 osób
Szacowany koszt funkcjonowania i działalności firmy na kwartał ma wynosić obecnie około 3 miliony zł
Podpisane umowy wydawnicze na gry zapewniły 30 milionów zł
Oznacza to że "już" dzięki tym umową przez najbliższe 2 i pół roku "możemy spać spokojnie" ...
Pozdrawiam